Sports Direct планира да отвори зони за електронни спортове в магазините си
Published on 18.02.2018


Sports Direct има почти 500 магазина във Великобритания

© Luke Macgregor Още по темата
Изпълнителният директор на Sports Direct се спаси от уволнение

Кийт Хелауел беше обвинен, че системно е допускал грешки при управлението на компанията
9 сеп 2017
Инвеститори настояват за независимо разследване в Sports Direct

Investor Forum смята, че британската компания се управлява неадекватно
25 авг 2016
Модните вериги във Великобритания се сблъскват с ниското доверие на клиентите

Компаниите търсят начини за намаляне на разходите си
25 юли 2016
Sports Direct с 15% спад на годишната печалба

Компанията беше критикувана наскоро в британския парламент за лошите условия на труд
10 юли 2016 Британският ритейл гигант Sports Direct ще продава и компютърни игри заедно с гамата си от спортно облекло като част от сделката си с дистрибутора Game Digital, съобщава Financial Times. За целта компанията за спортно облекло, която държи 26-процентов дял в партньора си, ще даде 3.2 млн. паунда за 50% от бизнеса му с електронни спортове Belong. Отделно отпусна и заем от 55 млн. паунда на Game Digital.

От Game Digital обявиха, че парите ще бъдат използвани за отваряне на повече игрални зони в магазините на Sports Direct, където клиентите ще могат да тестват хардуер, да играят игри и да се конкурират помежду си срещу такса от до 7 паунда на час.

Сделката

Срещу дела си от 50% в Belong компанията за спорно облекло ще получи половината от печалбите от всички арени, които работят в магазините на Sports Direct. Първият обект беше отворен в центъра на Манчестър преди около година, а в момента има 19 такива зони.

"Трудно е да си представим как този модел ще работи", казва Тони Ширет, анализатор в Whitman Howard. "Всичко, което насърчава развитието на търговията на дребно, е добро в момента, но изпълнението е ключово", добави той.
"Всичко, което насърчава развитието на търговията на дребно, е добро в момента, но изпълнението е ключово"
Тони Ширет, анализатор
От Sports Direct, която има почти 500 магазина във Великобритания, все още не са обявили колко от обектите й ще бъдат домакини на залите за игри.

Sports Direct осигурява значителна стратегическa и финансовa подкрепа, за да ускори трансформацията на Game Digital от чист търговец на дребно в организатор на събития по електронни спортове по целия свят. Game Digital също е домакин на фестивала за електронни спортове Insomnia, като се надява за в бъдеще да разшири дейността си в тази област.Покажи всички


Copyright © 2015 PromoMall. Всички права запазени.
Защита на данни