Развъртете старите си дрехи
Published on 15.04.2018


Шеста поред „Въртидрешка” се провежда в София, събитието за размяна на дрехи е с благотворителна кауза, предаде репортер на БГНЕС.

Както се казва старото за един е ново за друг и обратното. Размяната на дрехи започна по обяд в почивния ден и всеки, който има ненужни дрехи в гардероба, може да дойде и да ги замени за нечии други. Изискването е те да са запазени, чисти и добре изглеждащи. Няма ограничение в бройката, която всеки ще вземе обратно. Артикулите могат да обхванат дамски, мъжки, детски – дрехи до 10 броя от вид. Аксесоарите и обувки също се приемат стига да са в отлично състояние.

„Въртидрешка“ е социално събитие за размяна на дрехи. Целта е да насърчим хората да разменят своите дрехи вместо да ги изхвърлят и първата мисъл да е да купуват веднага нови дрехи”, обясни Деница Петрова, която е сред организаторите.

Част от същността на събитията „Въртидрешка“ е доброволчеството и доброто дело, казват организаторите. Събитията им винаги са комбинирани с работилници, които представят български автори с тяхната продукция. Правят го при смяна на сезона.

„С това издание на „Въртидрешка” решихме да подкрепим три благотворителни каузи”, каза Петя Василева.
Разменят дрехи с благотворителна кауза „Въртидрешка”Разменят дрехи с благотворителна кауза „Въртидрешка” / БГНЕС
Екипът ще дари сума в подкрепа на Фондация "Очи на Четири Лапи“ и техния проект Отвори очи. По време на събитието ще има дарителска кутия, в която всеки може да дари сума в подкрепа на клиниката за лечение и кастрация на бездомни животни “Четири лапи” в Банкя. След събитието, тениските, които не намерят своя нов собственик, ще бъдат изпратени към „Плетчица“ и тяхната инициатива "Дари тениска, спаси една плетка!", където текстилът ще бъде преработен и използван за направата на прежда за красиви бижута, пуфове и възглавници. /БГНЕСПокажи всички


Copyright © 2015 PromoMall. Всички права запазени.
Защита на данни