Носете храна и топли дрехи: Протестът срещу Симеонов ще продължи до оставката му
Published on 20.10.2018


Протестът за оставка на вицепремиера Валери Симеонов в понеделник се очертава да бъде най-масовия в рамките на досегашното управление на кабинета Борисов-3.
Слави Трифонов за Симеонов: В нормалните държави премиерът щеше да му е поискал оставката Всички сме заложници на отвратителна шайка от нечовеци
Точно по обед пред Министерски съвет ще се съберат хора от цялата страна, възмутени от думите на лидера на НФСБ, че майките на деца с увреждания са "кресливи жени с уж болни деца".

До момента участие в събитието, организирано от каузата "Системата ни убива" са потвърдили над  4500 души, а почти 20 000 са заявили интерес.

"Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна", категорични са отвратените от думите на заместника на Бойко Борисов в правителството.

Към протеста на майките се очаква да се включат и недоволните от качеството на ремонтите в София и управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Те се събират пред Столична община също в понеделник в 12 часа и оттам ще се насочат към сградата на правителството. 

Набира сила и онлайн петиция, която настоява за отстраняването на националиста от кабинета. До момента тя е подписана от над 3500 души. 

Освен в столицата протести за отстраняването на Валери Симеонов ще има в Пловдив и Стара Загора. Те ще започнат от 18 часа.

Протест за оставката на Симеонов ще има дори и в Лондон. Българите в британската столица ще излязат пред посолството ни във вторник от 19 часа.
Покажи всички


Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни