Лятна мода: Пак джипове по плажа. А санкции?
Published on 11.07.2019


Нова лятна мода – джипове по плажовете. Такъв е случаят и с джип с пловдивска регистрация, паркирал на неохраняемия плаж Вромос край Черноморец. Собственикът на машината има желание да е в максимална близост до водата. А за да стигне до мястото, минава през плажната ивица.

Мъжът не е на ясно с коментарите, покрай потъването на джип, опитал се да пусне джет в морето на плаж Перла в Приморско. За да напусне "паркомястото" от плажа, се налага отново да мине по плажната ивица. Санкции за подобни извършители няма. Законът обаче предвижда глоби за палатки и каравани.Още по тематаЗаради джипа на "Перла" – провал на състезание по джет ски10 юли 2019 09:5133С джип на плажа "Перла"... Следват проверки, глоби и кой е крив в случая8 юли 2019 09:07198

Подобна гледка се появи и на друг забележителен плаж по нашето Черноморие - джип и три каравани бяха забелязани паркирани върху обявения за един от най-красивите плажове в Европа – "Болата".

Само автомобилът се оказа, че е на българин, караваните са на чужденци. Пред Нова тв българите заявиха, че не знаели, че е забранено и никъде нямало табели.

"В територията на резерват "Калиакра" е забранено влизането на автомобили, а е разрешено само навлизането по посетителските пътеки. Подлежат на санкциониране, но по границата на защитената територия има поставени ясно обозначени маркировъчни знаци, които предупреждават гражданите, че навлизат в територия със строг режим на опазване", каза Миглена Иванова от РИОСВ - Варна.

И допълни, че има охрана, която следи за спазване на реда, а гражданите също могат да подават сигнали. За да бъдат глобени чужденци трябва да има лицензиран преводач.

Кметът на Каварна – Нина Ставрева, обясни, че общината не е контролна институция. "Нашата отговорност е свързана със сметосъбирането и сметоизвозването, което вършим редовно и отговорно. Плажуващи има, но не са взети никакви мерки за нарушенията от последните дни. Институциите вършат контролните си функции, но не трябва да подценяваме самосъзнанието и отговорността на хората", каза още Ставрева.
По публикацията работи: Петя СлавоваПокажи всички


Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни