Великобритания връща безмитното пазаруване при твърд Brexit
Published on 10.09.2019

Британците, които се връщат у дома от страните от Европейския съюз, вече няма да трябва да плащат данъци върху алкохола и тютюневите изделия, закупени на Стария континент в случай на Brexit без сделка, съобщи британското правителство.
Британското правителство също ще се откаже от обмитяване на подобни продукти, пътуващи в обратна посока, в опит да даде тласък на туристическия сектор, ако страната напусне ЕС без сделка, съобщи финансовият министър Саджид Джавид, предаде БГНЕС.
ЕС премахна безмитното пазаруване между страните-членки през 1999 година, като заяви, че това е несъвместимо с единния пазар.
Британското правителство изчислява, че бутилка вино, закупена на летище от Duty Free магазин по пътя за ЕС след Brexit, може да бъде с до 2,5 евро по-евтина.
В момента на излизане от ЕС пътуващите до Великобритания все още биха могли да донесат у дома неограничено количество алкохол и цигари, ако плащат мито върху тях в страната на произход. Но те също биха имали възможност да купуват ограничени количества безмитен алкохол и цигари в магазините за безмитни стоки в Европа, заяви правителството на Острова.
Този ход беше разгледан от предишния премиер Тереза Мей и оценките бяха, че това ще струва на хазната между 150 и 200 милиона паунда годишно.
Депутатът-консерватор Чарли Елфике заяви, че това ще помогне на развитието на крайбрежните градове като Дувър, който той представлява. Крайбрежните общности като Дувър имаха едни от най-високите пропорции на гласовете за Brexit в страната на референдума през 2016 година.Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни