60 000 къса цигари, опаковани за изпращане към Великобритания като дрехи и книги, са задържани при две проверки в София
Published on 02.12.2019

София. 60 000 къса (3000 кутии) цигари, опаковани за изпращане към Великобритания като дрехи и книги, са иззети от митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при две проверки в София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Първата пратка е установена в спедиторски склад на 26 ноември 2019 г. По метода анализ на риска са селектирани съмнителни пратки, една от които по описание съдържала дрехи. Проверяващите установили, че вместо текстилните изделия в нея са опаковани 20 000 къса тютюневи изделия (1000 кутии) – цигари с валиден български бандерол и закупени от търговската мрежа.

На 28 ноември 2019 г. при друга проверка на селектирана пратка, митническите служители иззели 40 000 къса (2000 кутии) цигари също с валиден български бандерол, описани като книги.

Въпреки че са с валиден български бандерол, тютюневите изделия и в двете пратки са били предназначени за нелегално разпространение във Великобритания. Те не са били обявени и съответно не са разполагали с необходимите документи съгласно Закона за акцизите, които се изискват при изпращане на акцизни стоки в търговски количества между държави членки на ЕС.Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни