Няма промяна в цената на рибата за Никулден в магазините в Кърджали
Published on 06.12.2019

Кърджали. В малките квартални магазини и в големите супермаркети на Кърджали днес се предлагат традиционните риби за Никулден, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. „Цените на шарана не се променят за днешния празник“, каза Тодор Михайлов, търговец на пресни риби, специалист по рибно производство и управител на фермата. Той посочи, че тази година на местния пазар не може да се конкурира с тукашните бракониери и не е оптимистично настроен. „Същите цени са, няма промени засега. Имаме си наши клиенти, които са редовни. Ние не продаваме много риба по празниците, защото бракониерите излизат и няма кой да ги хване. В магазините бракониерска риба колкото искате, жива риба. Ние си продаваме на нашите клиенти, които ги взeмат за ресторанти“, каза още той.

4 - 5 лева за килограм е цената на шарана на едро, но в магазините се продава със съответните надценки най-малко за 4.99 лв. В големите супермаркети може да се намерят и риби като пъстърва и гръцки риби. Шаранът тук се предлага на цена на дребно за 6.99 лв. изчистен и охладен, а също и доспатска сьомгова пъстърва, която изчистена и охладена прясна струва 9.99 лв.

Гръцките риби, които пристигат от Бяло море, доставени от близките до Кърджали пристанища в Кавала и Александруполис, основно са ципура, която за килограм изчистена и опакована се продава за 12.69 лв., както и лаврак - изчистен и охладен, който се продава за 10.99 лв.

Обикновено в кърджалийските магазини постъпват шаран и други сладководни риби за Никулден - живи или охладени и прясно замразени. Това се отнася както за големите магазини, така и за по-малките квартални магазини. Няма квартален магазин в Кърджали, който да не продава прясна риба за Никулден.

Дарина ДЕЕНИЧИНАПокажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни