Започват разговори за поправки в Изборния кодекс: Има предложения за данъчни отстъпки за гласуващите
Published on 26.01.2020


Данъчни отстъпки за гласуващите - това предлагат от ВМРО с промени в Изборния кодекс.

Депутатите отново ще поправят закона, като ще работят по него три месеца. От Обединените патриоти обсъждат вариант неграмотните ни сънародници да не могат да гласуват. От ГЕРБ все още работят по предложенията си.

БСП, от своя страна, ще иска въвеждане на машинно гласуване. От ДПС отново ще настояват да отпадне т. нар. "уседналост" на местни и европейски избори.

„Воля“ предлагат онези, които не са си платили данъците и осигуровките, да не могат да гласуват, докато не се издължат на държавата.

В стремежа си да привлекат избиратели пред урните патриотите дори заговориха за томбола с предметни награди.

Като билетчета за търкане - така Тодор, един от малкото гласували на местните избори във варненското село Константиново, приема идеята избирателите да бъдат стимулирани с награди.

Снимка: bTV

"Всеки трябва да си гласува. Няма нужда от томбола“, смята той.

Обединените патриоти обаче смятат, че игра с награди ще стимулира гласуващите.

„Няма пречка да има някакъв тип игра, с някаква телевизионна реклама, която да мотивира макар и леко комерсиално - да отидат да гласуват“, коментира Искрен Веселинов, Обединени патриоти, ВМРО.

"То за награди - все едно като на циганите да им дават кебапчета да гласуват за някоя партия. То е същата работа", смята Тодор Костадинов.

Снимка: bTV
ОТ ВМРО предлагат още данъчни облекчения между 20 и 30 лв., ако гласувате.

„Тази информация се засича през данните които районната избирателна има и съответно получаваш данъчното облекчение“, каза Искрен Веселинов, Обединени патриоти, ВМРО.

Според БСП машинното гласуване ще повиши активността.

„Когато се отвори Изборният кодекс, е малко като кутията на Пандора -започват да валят всякакви идеи“, заяви Филип Попов, депутат от БСП за България.
ГЕРБ: Президентът не е канил Борисов на срещата за Изборния кодекс На консултациите при Радев бяха ДПС и БСП, от „Воля“ и ГЕРБ не присъстваха
От „Воля“ пък предлагат да има камери, докато се броят бюлетините и всеки избирател да наблюдава процеса онлайн.

„По този начин ще имаме седем милиона възможности да бъде открито нарушение при преброяване на бюлетините“, обясни Пламен Христов, депутат от „Воля“.

Разговорите за промени в кодекса тепърва предстоят.Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни