Бум на кражбите на скъп алкохол от хранителните магазини в Русе
Published on 27.01.2020


Увеличават се кражбите на скъп алкохол от хранителните магазини в Русе. Повечето от извършителите са заловени, благодарение на камерите за видеонаблюдение. Те са предимно млади хора. А на входовете на някои от обираните магазини са разлепени и снимки на крадците.

Служители в магазините казват, че кражбите са почти ежедневие. Затова вече навсякъде има видеокамери - и в хипермаркетите, и в кварталните бакалии. Обикновено кражбите ставали вечер, когато хората се прибират от работа и в магазините има повече хора.
Мая Петранова, управител на магазин: И вероятността да бъдат забелязани и да е установена щетата на мига е по-малка, защото по принцип вниманието ни е съсредоточено върху клиентите, върху касата, обслужването.
Крадците посягали към различни стоки - дали за собствена консумация или за да ги продадат. При един от последните случаи жена се опитала да открадне бутилка алкохол за 75 лева.
Мая Петранова, управител на магазин: Ако е по-малък размер, помолваме клиента да я заплати. А другият вариант е, ако е по-голяма щетата, нали, да се вика полиция.
Повечето продавачи и управители на магазини обаче казват, че стигне ли се до полиция, процедурата е тромава, а често след това няма и резултат. По закон, ако щетата е под минималната работна заплата, наказанието може да бъде пробация или глоба до 300 лева.
Мая Петранова, управител на магазин: Има заведени такива дела към такива извършители, но... нямам информация да има някакъв резултат… кражбите си продължават.
Затова в този магазин са стигнали до решението да разлепят снимките на крадците с предупреждение, както за тях самите, така и за клиентите си с надпис „Вие не сте желани тук".Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни