Apple може да започне да отваря част от магазините си от април
Published on 25.03.2020


Технологичният гигант Apple е казал на служителите си, че част от магазините му могат да започнат постепенно да отварят отново врати през април и е разширила възможностите за работа от дистанция за много служители поне до 5 април, пише Bloomberg.

Информацията е обявена в бележка от старши вицепрезидентът Дидре О‘Браян, с когото са се свързали от Bloomberg News. Говорител на Apple е отказал да коментира въпроса.Още по тематаПоддоставчиците на Apple спряха производство в ИндияApple отпадна от клуба „1 трлн. долара“Проблемите на Apple продължават въпреки възстановяването на Китай

„Ще започнем постепенно да отваряме магазините си на дребно извън Китай. По това време очакваме някои търговски обекти да могат да отворят в първата половина на април, в зависимост от условията на място“, пише О‘Браян. „Ще предоставим информация за всеки магазин в момента, в който бъдат избрани конкретните дати“, коментира той.

Apple затвори 458 от магазините си извън Китай, Макао, Хонконг и Тайван по-рано този месец, като част от усилията си да помогне за ограничаване разпространението на коронавируса. Преди това компанията затвори 42 от магазините си в Китай, но след това те заработиха отново.

Бележката до служителите казва още, че работата от дистанция ще бъде удължена след като глобалните офиси на Apple извън Китай затвориха по-рано този месец.

„Във всички наши офиси извън Китай удължаваме гъвкавите възможности за работа за всички членове на екипите – освен тези, които е нужно да са на място, поне до 5 април, което ще се преценява седмично в зависимост от локацията“, посочва О‘Браян в бележката, изпратена тази седмица.

О‘Браян твърди, че Apple „поставя екипа на нашите екипи, клиенти и общности на първо място“.

Apple беше един от първите търговци на дребно, който затвори магазините си в отговор на кризата с вируса. Освен това технологичният гигант дари милиони маски на медицински лица.Покажи всички


Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни