"Домашен арест" след нарушена карантина за пазаруване от хипермаркет
Published on 06.04.2020

Обвиняем за нарушаване на карантина е под "домашен арест" по уважено от съда искане на Районната прокуратура във Варна, съобщават от там. Решението е на Варненския районен съд.
57-годишният Иван Д. е с мярка за неотклонение "Домашен арест", след като е обвинен от прокуратурата по член 355, ал. 2 от НК – отклоняване от наложената му карантина след завръщане от рискова страна по време на извънредно положение, наложено заради разпространението на COVID-19.
Иван влязъл през един от граничните контролно-пропускателни пунктове (не се уточнява кога в съобщението) и подписал предписание на РЗИ във Видин за 14-дневна карантина. За адрес на задължителната изолация посочил къща във варненско село. При проверка на адреса от служители на ОД на МВР във Варна Иван не бил открит. Потърсен на мобилен телефон, той заявил, че се намира в голям варненски хипермаркет за покупки, разказват от обвинението.
В момента санкциите за нарушена карантина са по-високи, а именно: по член 355, ал. 2 от НК - с лишаване от свобода до 5 години и с глоба от 10 000 до 50 000 лева.
Мярката, налоена от Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.
Делото срещу Иван е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 6 априлПокажи всички


Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни