Започват да проверяват магазините за български стоки
Published on 29.05.2020

Фейсбук > Архивна снимка
"За всичко мога да дам обратна теза – не фаворизираме абсолютно никого, не налагаме никакви ограничения, не забраняваме, каквато и да било търговия, от която и да било държава. Всичко е направено с цел равнопоставеност на българския производител. Аз исках това да стане на доброволна основа, но се наложи да стане с наредба", заяви министърът на земеделието."

"Най-важната промяна в закона е, че те ще даде сигурност на потребителя в това, което купува като качество и безопасност, че етикетът отговаря на съдържанието на продукта. Санкциите са завишени няколко пъти. Ако досега за подвеждане в етикетирането глобата е била от 250 до 500 лв., сега става от 2000 до 5000 лв.", обяви министърът."

"Законът дава възможност българският производител да постави етикет – да го брандира, че продукта е произведен в България. Въвежда се регистрация на бусовете, които доставят и превозват храни с животински произход и хлебни изделия. Това ще гарантира запазването качеството на храната, която отива до крайния потребител", уточни Танева.

Тя призна, че за онлайн търговията законодателството доста е закъсняло.Покажи всички


Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни