Протестите: Ден 22 – Мръсните дрехи на Борисов и „Оставка!“ и за Кошлуков
Published on 30.07.2020

Антиправителствените протести продължават. Продължават и блокадите на ключови кръстовища в София. Движението в центъра на столицата е затруднено, някои линии на градския транспорт се движат по алтернативни маршрути.
22-ият ден на антиправителствени протести в столицата започна с „We will rock you” на вечните Queen, ключовият Орлов мост продължава да е затворен вече повече от 20 часа, предаде БГНЕС.
Младежките организация на ДСБ и Демократична България организират своя акция в антиправителствения протест в София тази вечер. Поредица от плакати са подредени на жълтите павета в триъгълника на властта и проследяват кариерата на премиера Бойко Борисов.
Днес протестиращи опънаха "мръсните дрехи на простора", с което показват премиера Бойко Борисов в истории, обещания и собствени думи.
Те казват, че се опитват да представят Борисов такъв, какъвто е бил в различните фази от кариерата си. В статии, интервюта, изказвания, приятни и неприятни случки. Преглед на печата за последните 23 години. „Изкарването на мръсните дрехи на простора е неминуемо, особено ако искаме някога да имаме чисто бъдеще. И ако искаме да имаме политическа класа, която да носи отговорност – не само пред избирателите, но и пред своите собствени думи, изричани през годините. Повечето изречения в тази изложба са съобщителни, но зад тях прозират огромни въпроси. Въпроси, които поне в тази медийна среда няма кой да зададе. Затова ще го направим ние”, казаха инициаторите.
Викове „оставка” се чуват на обичайното място - "триъгълника на властта" в центъра на София. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството, оставка лично на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори.
Днешната жега забави повечето хора, които започнаха да набират численост една минути преди 20.00 часа.
В същото време обаче ключовият Орлов мост остава затворен повече от 20 часа. протестиращите там опънаха палатки, а по-рано изписаха с прясно окосена трева думата оставка и заявиха, че ще седят под сянката на орлите докато не се изпълнят исканията им. Недоволните дори бяха организирали ротация на блокадата, като при палатките идваха нови хора, а други си тръгваха и после пак се връщаха с нови сили.
Пропуска се единствено преминаването на линейки.
Протестиращите на Орлов мост са млади хора, някои от тях са с децата си, предаде БНР.
"По-добре блокирано движение, отколкото блокирано бъдеще". Така протестиращите коментират недоволството на хората относно блокадите на важни кръстовища в столицата
Към двете искани до този момент оставки - на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев - те добавят и искане за оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.
Демонстрацията протича мирно.Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни