Трофеен апартамент в Лондон беше продаден с 26% отстъпка от цената
Published on 12.08.2020


Пазарът на трофейни жилища в центъра на Лондон принадлежи на купувачите.

Апартамент в квартал „Мейфеър“, който навремето е бил дом на семейство Онасис, беше купен за 18,6 млн. паунда (24,4 млн. долара), или около 26% под офертната цена, съобщава компанията за недвижими имоти Wetherell, която осъществила сделката.

Купувачът от Близкия изток имал нужда от по-малко от 24 часа, за да договори покупката на имота на площад „Гросвенър“ 47.

Още по тематаНаемите в Лондон ще достигнат най-ниското си ниво от шест годиниЛондон остава водеща локация за инвеститорите и след пандемиятаМилиардери преследват изгодни сделки с имоти след пандемията
Продавачите в един от най-богатите квартали на Лондон изпитват затруднения да постигнат желаните си офертни цени, след като вирусът извади от строя начеващото възстановяване на пазара.

Цените са надолу с 1,7% през трите месеца до юли, след  като през април отбелязаха най-големия си спад от световната финансова криза насам в разгара на националната блокада, сочат данни на консултантската компания Knight Frank.

За малцина късметлии това е добра възможност.

„Купувачи с ултра високо нетно богатство от цял свят в момента искат да придобиват трофейни имоти от този вид в „Мейфеър“, отбелязва в комюнике основателят на Wetherell Питър Уедърел.

През 60-те и 70-те години на миналия век апартаментът е бил лондонският дом на Артемис Онасис и нейния съпруг Теодор Гаруфалидис и бил модерно място за социални контакти за останалите членове на семейството и за приятели, включително брата на Артемис, корабния магнат Аристотел Онасис и съпругата му Жаклин Кенеди-Онасис.

След възстановяването на старата му слава имотът в неогрегориански стил, разполагащ с балкон, множество бални зали, пет спални, библиотека и бар, може да бъде оценен на до 30 млн. паунда, сочат данните на Wetherell.Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни