Така ще преминават през Капъкуле българите, тръгнали на шопинг в Одрин
Published on 20.11.2020

"ГКПП „Капъкуле“ няма да бъде затворен, работим ден и нощ за инспекцията и филтрирането, провеждаме постоянно изследвания. Няколко институции работим под контрола на нашия валия“, коментира директорът на здравната инспекция в Одрин (Edirne) д-р Исхак Йълдъръм.

. „Това трябва да бъде направено, ако искаме да спрем разпространението на епидемията от COVID-19, което към момента надхвърли показателите отпреди април", заяви на пресконференция председателят на областния Лекарски съюз в Одрин д-р Гюрджан Алтун.

Напоследък зачестиха тревожните сигнали на местните здравни власти, че пристигащите от България клиенти не изпълняват противоепидемичните мерки, като най-често не използват предпазни маски или пък ги носят като аксесоари, припомня 24rodopi.com.
 
Предприетите противоепидемични мерки са от най-високо ниво, особено в района на Капъкуле, който пункт се ползва основно от пристигащите на пазаруване туристи от България, обяви шефът на здравната инспекция д-р Йълдъръм.

Превозните средства влизат в страната, преминавайки през „дезинфекционен тунел“, водачите и пътниците в колите получават маски, уточнява главният здравен инспектор на Одрин.
 
"От началото на пандемията през март Одрин е „градът на първите“ - първите инспекции, интензивната работа на терен, вътрешната и външна дезинфекция. Под егидата на нашия уважаван валия българските граждани, влизащи през Капъкуле, получават информационни брошури на собствения си език, както и маски и дезинфектанти.

Навсякъде са поставени информационни табели – в обществени зони и  търговски центрове, постоянни са проверките. Няма такова нещо като затваряне на границата. Българските граждани могат да дойдат и да пазаруват“, казва д-р Йълдъръм.
 Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни