Столичани са рециклирали над 1000 тона дрехи за 9 месеца
Published on 20.11.2020


Столичани са рециклирали над 1000 тона текстилни отпадъци от началото на годината до 30 септември. За 2019 г. количеството е било 1100 тона, съобщиха от Столичната община.

От днес екип на Столичен инспекторат постави още два нови контейнера за приемане на текстилни отпадъци и материали. Новите места, на които са разположени са бул. "Сливница" 187 и на кръстовището на ул. "Костенски водопад" и бул. "Г. Делчев".

Целта на поставянето на този тип контейнери е разделно събиране на отпадъците и да не се изхвърлят текстилни материали на неопределени места, от където могат да бъдат използвани неправомерно за изгаряне.

На територията на Столична община има разположени 86 броя специализирани контейнери за текстилни отпадъци. В тях гражданите могат да изхвърлят стар текстил и кожени изделия и материали. Контейнерите са снабдени със заключващ се механизъм и датчик, който отчита запълването, за да могат да бъдат обслужени своевременно. Контейнерите са разположени на комуникативни и леснодостъпни места. Адресите на местата, където има такива специализирани контейнери могат да се видят на страницата на Столичен инспекторат.
По публикацията работи:Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни