Иран затвори магазини и предприятия и забрани пътуванията между големите градове
Published on 21.11.2020


Иранските власти днес затвориха магазини и предприятия и забраниха пътуванията между големите градове, включително до и от столицата Техеран, предаде Асошиейтед прес.

През последните пет дни Иран регистрира по повече от 430 смъртни случая, свързани с Ковид-19.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в страната вече е над 841 хиляди, след като през последното денонощие са били установени малко под 13 хиляди нови заразени, съобщи днес иранското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Говорителката на ведомството Сима Садат Лари каза, че за изминалите 24 часа са починали 431 пациенти с Ковид-19 и с тях общият брой на починалите смъртните случаи в Иран, свързани с причиняваното от новия коронавирус заболяване, е достигнал 44 327. Най-много смъртни случаи на хора с Ковид-19 - 485 - е имало на 16 ноември. Възстановилите се от заразата иранци са 596 136.

Иран е далеч най-тежко засегнатата от пандемията държава в Близкия изток.

Новите ограничителни мерки включват затваряне на повечето предприятия, магазини, търговски центрове и ресторанти в големи градове като Машхад, Исфаган и Шираз, съобщи АП. В Техеран и околностите на затваряне подлежат 70 на сто от предприятията и търговските обекти; в столицата се затварят училищата и учениците преминават на онлайн обучение. Иранските власти са определили като огнища на зараза близо 160 големи и малки населени места, където има висок процент на положителни тестове.

Президентът прикани днес по държавната телевизия хората да спазват ограничителните мерки, за да помогнат "да намалеят смъртните случаи". Той обеща правителството да отпуска парични помощи в продължение на четири месеца на 30 милиона иранци с ниски доходи.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:
 

Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 15454  Дариткова за трагедията в Пловдив: Случаят не може да бъде клеймо върху всички работещи в системата Дариткова за трагедията в Пловдив: Случаят не може да бъде клеймо върху всички работещи в системата Млад мъж почина след часове лутане по болници в Бургас Млад мъж почина след часове лутане по болници в Бургас Обявиха кога пускат ваксината на BioNTech и Pfizer Обявиха кога пускат ваксината на BioNTech и Pfizer
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни