Вечерни новини: Училища и магазини отварят от понеделник, няма напредък за мнозинство за ново правителство"/>

Четвъртият ден след изборите не донесе повече яснота дали и кои партии биха влезли в следващо управление. От всички шест партии най-мълчаливи за плановете си са формациите на Слави Трифонов и Ахмед Доган. Денят донесе хоризонт за родители и търговци: училищата отварят за малките ученици и ротативно на две седмици за по-големите, а хипермаркетите вероятно ще работят изцяло.

В света основната тема е началото на дебата как да се облагат мултинационалните компании в развития свят, като САЩ дори предлагат минимален данък печалба от 21%. Но засега промяна не приближава, а по-скоро е на ниво начало на разговори. НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ Учениците се връщат в клас от 12 април, очаква се отваряне и на големите магазини

Учениците от 1 до 4 клас се връщат в училище от 12 април. Тези от 5 до 12 клас ще продължат да се ротират за присъствено обучение по график, а студентите ще се обучават присъствено само за практическите занятия, съобщиха от щаба. Първо присъствено ще са учениците от 7, 8 и 10 клас, от 26 април ще застъпят тези от 5, 9 и 12 клас, а от 17 май - от 6, 7 и 11 клас. Учебните центрове остават затворени до края на април.

В новата заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов има няколко ключови промени:

От понеделник всички магазини вече могат да работят, като допускат 1 човек на 8 кв. метра. От 12 април ресторантите могат да работят с половината от капацитета си (досега отворени бяха само градините). Моловете ще отворят от 16 април. Същата е датата и за казината, които ще могат да работят при 50% капацитет. Нощните барове отварят от 29 април на 50% от капацитета.
Прикачен файл

ГЕРБ няма да предложи правителство без сигурно стабилно мнозинство, а такова няма. Борисов се отказа да е депутатВ момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни