Заведения на закрито, молове, казина и дискотеки отварят поетапно до края на месеца
Published on 08.04.2021


От 12 април започва поетапно разхлабване на противоепидемичните мерки като най-напред ще отворят закритите частите на заведенията и отпадат ограниченията за хипермаркетите, след това ще бъдат отворени казината и моловете, а накрая и нощните барове и дискотеки. Това предвижда на здравния министър, с която се създава и вече обявената организация по .

След като от 1 април врати отвориха заведенията с маси на открито, от 12 април се разрешава да работят и закритите части на ресторантите, но при 50% от капацитета им и с работно време от 6 сутринта до 23 ч. вечерта.

С новата заповед от 12 април отпадат и ограниченията и към големите нехранителни магазини тип хипермаркет. В търговските, административни и други сгради обаче трябва да се създаде организация да не се допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

Също от 12 април се разрешава провеждането на фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице. За концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви се допуска само ползването на седящи места.

От 16 април ще са разрешени и посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им.Покажи всички
В момента няма актуални промоции! Опитайте отново утре!

Copyright © 2015 PromoMall. Pulsix Design Всички права запазени.
Защита на данни